EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL

Tot procés de selecció s’inicia quan es pren la decisió d’incorporar una nova persona a l’organització. El motiu d’aquesta decisió pot estar vinculat a la creació d’un nou lloc de treball, a la substitució, jubilació o acomiadament d’algun membre de l’equip professional.
Un cop presa la decisió és important definir el nou lloc de treball i el perfil /competències que ha de tenir la persona que ocuparà el lloc.
Per tant, descripció del lloc de treball i perfil del treballador són dues coses que hem de tenir clares abans d’iniciar la selecció.
Seguidament hem de tenir en compte de quins recursos disposem per fer un bon procés de selecció; selecció interna amb els recursos de la mateixa organització o selecció externa amb el suport d’una consultoria especialitzada.
seleccion-personalCal seguir un mètode de treball i  planificar les fases del procés que solen consistir en:
Reclutament, recepció de sol·licituds, preselecció, entrevistes personalitzades, proves psicotècniques i informe de selecció.
La selecció de la persona adequada és un procés i com a tal ha de ser organitzat i pautat, s’ha de disposar de temps i hem de ser conscients que pot ser llarg i costos, però val la pena fer-ho bé i dedicar-hi temps.

Imma Riudor

Consultora de RRHH

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s