EL valor humà: les persones no són màquines.

En l’àmbit professional fa uns anys que juntament amb la meva companya  i amiga Eva vam decidir emprendre una aventura professional i rellançar la marca GPF Recursos humans, que ofereix serveis especialitzats a les empreses d’assessorament i selecció de personal.

No cal dir que som una petita empresa, que amb molta il·lusió personal, que valora les relacions personals i socials del teixit empresarial i associatiu del nostre entorn més proper que en aquest cas és el Bages.

Sense il·lusió, empenta i hores  no és fan les coses, i ara que he tingut moltes estones per reflexionar m’he adonat que el nostre és un gran servei de proximitat, essencial, si essencial per a moltes persones i també empreses.

Les relacions humanes, el contacte humà, la comunicació verbal i la no verbal, el color de la veu, el volum, l’expressió… No el poden suplir les noves tecnologies, que tant ens ajuden i ens han ajudat en la nostra feina (que hauríem fet sense les videoconferències de tota mena…)Captura de Pantalla 2020-07-09 a les 13.09.01.png

Les noves tecnologies, els nous mètodes de selecció, les plataformes d’anuncis que tots coneixem (infojobs, infofeina…) no ens fan la feina, són un aparador al qual tots recorren sigui pel motiu que sigui. La feina la fem els professionals que valorem i apreciem l’esforç que fan les persones quan venen a fer una entrevista amb nosaltres i han de plegar més d’hora de la feina o deixar la seva família per dedicar uns minuts a parlar de la seva vida professional, de les seves expectatives,  amb una persona desconeguda per ells.

Els professionals que ens dediquem al món de la gestió dels recursos humans tenim una tasca difícil de fer, volem ser objectius, aplicar uns criteris que justifiquin la nostra elecció i que sustentin la nostra decisió, però per moltes evidències que recollim i apliquem, reivindico aquí la part humana, despès d’anys d’experiència en aquesta professió, hi ha factors subjectius que al final marquen la diferència i declinen la balança de l’elecció final.

Les persones fan les empreses, i el seu valor humà no es pot valorar a través d’un anunci de selecció o d’un currículum, necessitem apropar-nos i conèixer com pensa i com s’expressa.

Imma Riudor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s